2011. december 12., hétfő

Szolgáljuk az Urat - Presbiteri konferencia Koltó-Katalinban

Szolgáljuk az Urat - Presbiteri konferencia Koltó-Katalinban



A Nagybányai Egyházmegye október 15-én tartotta évi presbiteri konferenciáját, melynek helyet adott a Koltó-Katalini gyülekezet. Szép számban képviseltették magukat az egyházközségek lelkipásztorai és presbiterei.
A konferencia áhítattal vette kezdetét, melyen Isten Igéjét Nt. Dr. Hermán M. János a Zsolt 13. része alapján hirdette, arra bíztatva, hogy mindig, minden időben merjük megvallani Istennek panaszainkat, elmondani imádságainkat éneklésben, igehirdetésben. Isten kipótolja fogyatkozásainkat, bízzunk Isten hűségében, Dávid féle bizalom hasson át bennünket, és Isten velünk lesz.
Az istentiszteleten a koltói kórus lelket építő dicséretekkel szolgált. Az igehirdető kiemelte, hogy az éneklés és a prédikáció összekötő pillér az ember és Isten között.
Az egybegyűlteket köszöntötte Nt. Varga Károly esperes, házigazda lelkipásztor, Márton Jenő az egyházmegyei Presbiteri Szövetség elnöke, és Sebők Zoltán koltói gondnok.
Előadást tartott Dr. Erdélyi Géza nyugalmazott felvidéki püspök a presbitériumok szolgálatáról a gyülekezetekben. Szolgák vagyunk az Úr szőlősében, elhívott és megbízott szolgái vagyunk az Úrnak, kiknek vállalni kell a felelősséget, hiszen mi magunk és a nyáj is elszámolás elé kell álljunk. Az előadó középpontba helyezte, hogy az Urat szolgálni és magasztalni, a gyülekezetet, az egyházunkat és nemzetünket a szülőföldön dicsérni nagyon fontos. Szolgáljunk az Úrnak hittel, hűséggel és teljes átadással.
A második előadás a 200 éve született Liszt Ferencről szólt, akit Méhes Éva zenetanárnő, presbiter méltatott. Az előadás kezdetén és végén két Liszt darabot hallgathattunk zongorán, Mares Hanna Blanka tolmácsolásában. Az előadás, mely aprólékosan méltatta a zeneszerző, művész, író és zenész életét nagyon lekötötte a hallgatók figyelmét.
Liszt Ferenc barátságban volt, többek között Teleki Sándorral és megfordult Koltón is, ahol a közelmúltban mellszobrot avattak emlékére, mely előtt mi is tiszteleghettünk. Közös szeretetvendégséggel zárult a konferencia a katalini kúlturotthonban, melyért köszönet illesse a koltói és katalini házigazdákat, kérve Isten áldását életükre.
Pozán Edit misztótfalui gondnok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése